HET GEZICHT VAN

Ger Leenen

Financiële Diensten

| Heerlen

GER LEENEN | 57 JAAR

SINDS WANNEER ONDERNEMER?

In 2012 ben ik gestart met mijn huidig bedrijf, maar eigenlijk was ik voorheen ook al ondernemer. Met 32 jaar werd ik aandeelhouder bij Ruijters en zes jaar later benoemd tot algemeen directeur.

WAAROM ONDERNEMER GEWORDEN?

Ruijters ging haar portefeuille verkopen. Dat was het moment dat ik dacht ‘ik wil iets voor mezelf opbouwen’. Voorheen was er nooit een aanleiding geweest. Heb er altijd heel prettig gewerkt. Nu was er het moment om een portefeuille op te bouwen voor mezelf. En die kans heb ik gepakt. Best wel spannend. Je begint immers met nul. Voor mij was ook duidelijk dat het iets in de financiële wereld moest zijn, want metselen kan ik niet zo goed. Door het netwerk dat ik had opgebouwd, rinkelde de telefoon vanaf de eerste dag, ondanks de crisis in 2012. Daar ben ik best trots op.

WAT IS DE COREBUSINESS VAN HET BEDRIJF?

Het financieren en verzekeren van particulieren, bedrijfsleven en beleggers en dan met name in vastgoed. Ik werk nauw samen met Duitse banken. Toen ik startte met het bedrijf, waren veel Nederlandse banken die afscheid namen van hun zakelijke klanten. Ik ben in dat gat gesprongen door samen te werken met Duitse banken. En dat was een succes. Ik denk dat in Limburg maximaal tien bedrijven zijn die deze samenwerkingsverbanden hebben. Hetzelfde heb ik met Zweedse banken. Toen Handelsbanken naar Maastricht kwam, heb ik daar de contacten gelegd en nu ben ik intermediair voor Zweedse banken als het gaat om financieren van vastgoed.

HOEVEEL MENSEN IN DIENST?

Vier inclusief mezelf. Stephanie Senden is met mij meegekomen vanuit Ruijters. Vervolgens is Mitch Habets bij het team gekomen. En de laatste aanwinst is mijn zoon Koen. We zijn - al zeg ik het zelf - een fantastisch team.

HOEVEEL UREN MAAK JE PER WEEK?

Ik probeer het wat rustiger aan te doen. Af en toe dagje thuiswerken. Maar het zijn toch nog altijd vijftig tot zestig uur per week. Tot twee jaar geleden was ik ook op zaterdag op kantoor. Als klanten mijn auto dan zagen staan, kwamen ze een ‘bakkie’ en later op de middag een wijntje doen. Vond ik geweldig, relatiebeheer ten top. Dan werd ook over andere dingen dan het zakelijke gesproken.

LAATSTE GROTE INVESTERING IN HET BEDRIJF?

Dat is zonder twijfel Charlie. Een zwarte Engelse labradorpuppy. Hij gaat iedere dag mee naar kantoor. Mijn medewerkers lopen letterlijk en figuurlijk weg met hem. Mijn dochter liet me laatst een onderzoek zien naar het positieve effect van een kantoorhond. En dat kan ik alleen maar beamen. Ook klanten vinden het prachtig. En voor klanten die het niet op honden hebben, zorgen we uiteraard dat Charlie uit het zicht is. Overigens, bij grote belangrijke klanten noem ik hem Charles.

GROOTSTE SUCCES VAN HET BEDRIJF?

Dat zijn er wel een paar. De financiering die ik heb mogen regelen rondom het Fortuna Sittard stadion, Zorgplein Brunssum en de studentenhuisvesting RWTH Melaten in Aken. Wat ook een succes is, is dat heel veel jeugd de weg naar ons kantoor vindt. Dat zijn dan de kinderen van mijn klanten. Daarom ben ik ook zo blij met Stephanie, Mitch en Koen. Zij spreken de taal van de jeugd. Daar leer ik iedere dag van.

GROOTSTE FLOP VAN HET BEDRIJF?

Niet echt, ik waak er wel voor dat het kan gebeuren. Zo heb ik bij Ruijters geleerd dat een kantoor kopen niet altijd een succes is. Van de klanten die meekomen, weet je helemaal niet of ze jou wel willen. Ik ben van mening dat je klanten niet moet kopen, maar moet verdienen.

STIJL VAN LEIDINGGEVEN?

Familiair. En ik laat ook iedereen los. Als je dat doet komt het beste in mensen naar boven, dan worden ze creatief. En als blijkt dat het niet past, dan moet je afscheid van elkaar nemen. Bij loslaten leer ik zelf ook enorm veel. Zeker als je met jongere mensen werkt. Die schakelen zo snel. In mijn tijd was er misschien een keer per 10 jaar een verandering. Nu lijkt het wel of alles continu in beweging is.

VAN WIE HEB JE HET MEEST GELEERD ALS ONDERNEMER?

Dat is toch wel Ger Ruijters. Een supercorrecte man. Voor hem was iedereen gelijk en hij kon ook met iedereen praten. Jong, oud, hoogopgeleid, praktisch geschoold, rijk en arm. Van hem heb ik geleerd dat zakendoen en omgang met mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

WELKE TOPONDERNEMER ZOU JE GRAAG EENS WILLEN ONTMOETEN?

Mag het ook een politicus zijn? Dan kies ik voor Mark Rutte. Ik zou wel eens met hem willen praten over de impact op de samenleving bij beslissingen die de overheid neemt. Zien zij dat wel op het moment dat ze de beslissingen nemen? Zeker financiële maatregelen kunnen een groot effect hebben op de individuele burger. Op de woningmarkt, het belastingstelsel, de hypotheken.

WAAR STAAT HET BEDRIJF OVER VIJF JAAR?

Dan hebben we de assurantieportefeuille verder uitgebreid. Hebben we een autonome groei doorgemaakt (dus niet door kantoren te kopen) en hoop ik dat we met het hele team een goede boterham verdienen omdat we onze klanten goed bedienen.

!

MAURICE VAN DER LINDEN

GADY MIRTENBAUM