HET KANTOOR VAN

De C-plek van Plek C

Creativity, comfortzone, challenges, change en tijdens de Tour de France zelfs cycling. De C van Plek C staat voor van alles. Chaos? Nee, het kantoor van Joop Wolters straalt juist een enorme rust uit. Wit, grijs, hout met hier en daar een beetje natuurlijk groen. Het kantoor van deze congrescolumnist, dagvoorzitter en presentatietrainer van Plek C kan zo in een hip woonblad.

De C-plek van Plek C

Creativity, comfortzone, challenges, change en tijdens de Tour de France zelfs cycling. De C van Plek C staat voor van alles. Chaos? Nee, het kantoor van Joop Wolters straalt juist een enorme rust uit. Wit, grijs, hout met hier en daar een beetje natuurlijk groen. Het kantoor van deze congrescolumnist, dagvoorzitter en presentatietrainer van Plek C kan zo in een hip woonblad.

“Ja, echt een industrieel Pinterest-kantoor”, zegt de 38-jarige Joop Wolters van Plek C, doelend op de gelikte plaatjes op dit sociale medium. Hij geeft meteen en eerlijk toe dat met name zijn vrouw met deze eer mag strijken. Al is het niet haar dagelijks werk, het talent is duidelijk aanwezig. Het stel heeft een paar jaar geleden een oude boerderijwoning in het Echtse buurtschap Gebroek omgebouwd tot woonhuis met kantoor. Voor, aan de straat, ligt het kantoor van Joop Wolters. Grote ramen en strakke witte muren met enkele authentieke ornamenten van bloemen die er van origine al zaten. Ook de houten vloer is wit geschilderd. Alleen de dikke balken in het plafond en de robuuste vensterbanken zijn gezandstraald en hebben hun eigen houtkleur behouden. Verder een groot strak bureau en een houten ronde tafel met vier witte stoelen. Wat meteen opvalt is de schommel die midden in het kantoor hangt. “Ik was vijftien jaar lang sportdocent op een mbo en ik wilde iets uit de gymzaal in mijn kantoor. Die schommel prikkelt mijn creativiteit, het geeft een andere dynamiek als je daarop zit, ook als je in gesprek bent met een ander.”

GLAS IN LOOD

Ook opvallend zijn de twee halfronde glas-in-loodramen, hoog tegen het plafond. Eentje met een varken de andere met een koe. “Die zijn authentiek. Ooit zat in dit pand een slager. Maar de twee ramen passen ook bij mij, want mijn opa en oma hadden vroeger een slagerij en ook mijn vader heeft als slager gewerkt, dus ik vind dit een mooie eyecatcher vanuit een persoonlijk verhaal en dat is wat ik ook de deelnemers leer tijdens mijn presentatietrainingen; spreek vanuit je hart en storytelling.” Onder de ramen staat een lage metalen kast met boeken, met titels als The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson en The business of creativity van Keith Granet. “Uit die boeken haal ik inspiratie. Verder lees ik niet veel. Op vakantie neem ik altijd braindead-boeken mee, zoals voetbal- of andere sportbiografieën.” En hier ook weer de grote C. Op het dressoir staat namelijk een van staaldraad gebogen C met daarin sinaasappels. “Arbeidsvitamine”, zegt Joop.

OP GYMPEN

Misschien daarom ook is een van zijn Plek C-diensten: Dagvoorzitter op Gympen. “Dat is mijn stijl, mijn energie die ik meeneem naar events en congressen. Een jonge energieke uitstraling.” Ook presenteert Joop zich als congrescolumnist. Aan het eind van een congres of inspiratiedag presenteer ik een toffe terugblik met de highlights van de dag. Een ter plekke geschreven goodiebag.” Zo stond Joop Wolters begin dit jaar nog in het Vrijthoftheater voor 750 ondernemers tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Rabo Top Club. Aan de muur hangen drie witte schilderijlijsten. In de middelste een grote zwarte C; die spreekt voor zich. Links daarvan een getekende plattegrond van New York. “Die stad heeft het. Big city, maar het voelt als een dorp, er hangt magie in de lucht. Het is ‘onze’ stad, daar vroeg ik mijn vrouw ten huwelijk. En ik liep er de marathon in 2016”, vertelt Joop. “Ooit was ik een luie voetbalspits, inmiddels heb ik de NY-marathon van mijn bucketlist mogen afstrepen en mag ik mezelf ook een ironman noemen. Om deze twee sportieve doelen te halen, ben ik écht uit mijn comfortzone moeten komen.” Wat weer slaat op het schilderij rechts van de grote C, met de tekst: Change your thoughts and you’ll change your world. “Ook tijdens mijn presentatietrainingen Spreken als een Baas probeer ik mensen anders te laten denken en uit hun comfortzone te halen. Uiteindelijk spreken of presenteren ze zonder angst, met vertrouwen.”

INSTAGRAM

Nog geen jaar geleden zei Joop Wolters zijn baan als docent bij het CIOS op. Hij ging zich volledig storten op zijn business waar hij al drie jaar eerder naast zijn baan mee begonnen was. Zijn devies: “Move before you’re ready.” In juli 2019 was hij ready en nu pakt hij door. Zijn nieuwste uitdaging is trainingen geven op instagram. Zijn masterclass Spreken als een Baas en ook Pitchen als een Baas zijn dan voor iedereen bereikbaar en te volgen. Geef je dan niet je hele concept gratis weg, is de vraag die meteen opkomt. “Dat klopt. Maar ik ben ervan overtuigd dat geven loont. Het levert altijd weer wat op. Daarbij: Everyone can do my job, but no one can be me.” Een mooie afsluiter.

Geven loont. Het levert altijd weer wat op

!

GABI DE GRAAF-WEERTS

µ

STEFAN KOOPMANS

!

GABI DE GRAAF-WEERTS

µ

STEFAN KOOPMANS