Limburgs grootste indoor carwash ligt in Beek

Pedro Meijers heeft een autohart. Hij is een groot autoliefhebber, maar dan wel liefhebber van schone auto’s. In Belgisch-Limburg runde hij jarenlang een autobedrijf met de merken Volkswagen en Audi. Bouwde het bedrijf van niets uit tot een miljoenenbedrijf. Nu is hij eigenaar van een van de modernste wasstraten van Limburg.

Na de verkoop van zijn autobedrijf aan een groot Belgisch bedrijf, reisde hij eerst een tijdje de wereld rond. Even met het gezin genieten van de mooie dingen op aarde. Een jaar was voor Meijers lang genoeg, want helemaal niks meer doen zit niet in zijn aard. Meijers is een ondernemer pur sang, altijd op zoek naar kansen in de markt. Die kans zag hij in 2014 in Beek; een plek bij een knooppunt van drukke (auto)wegen in Limburg waar hij Limburgs modernste auto- en busjeswasstraat realiseerde. “In België had ik veel bedrijven als klant”, zegt Meijers. “Die brachten in de vakantie hun bestelbusjes voor onderhoud naar ons. Vaak smerige, ongewassen busjes met de imperiaal en ladder nog op het dak. Voordat die bij ons na het onderhoud weer weg gingen, werden ze door ons met de hand gewassen. Toen dacht ik al: dat zou slimmer moeten kunnen.”

NOG GEEN KILOMETER

Het idee van een wasstraat voor busjes liet hem niet los. “Ik kwam in Beek uit bij een leegstaand garagebedrijf. Het pand aan de doorgaande Prins Mauritslaan tussen Geleen en Beek stond al jaren leeg. Ik zag al die auto’s elke dag langs rijden en ik zag dat het pand op nog geen kilometer van Limburgs belangrijkste knooppunt van autowegen Kerensheide lag en ik dacht meteen… de ideale plek voor een wasstraat.” En zo belandde de voormalig directeur van een autobedrijf met meerdere vestigingen in Belgisch-Limburg opnieuw in de autowereld, maar nu in de wereld van het autowassen. Meijers ging op zoek naar een leverancier van autowasstraten en vond die in Duitsland. Hij Investeerde twee miljoen euro en opende in 2014 de 75 meter lange volautomatische wasstraat. Vanwege zijn ondernemersvisie en omdat hij de gemeente Beek en omwonenden verloste van een verloederd bedrijfspand werd hij als ondernemer genomineerd voor Ondernemer van het Jaar van de gemeente Beek.

Capaciteit van 120 auto’s en 10 busjes per uur

PLUSPUNTEN

Meijers somt de pluspunten van zijn wasstraat nog eens op: “ Zeven dagen per week open, je auto gewassen in zes minuten, gratis wifi, gratis koffie, centrale ligging aan knooppunt Kerensheide en gratis dertig overdekte stofzuigplekken. We kunnen 120 auto’s per uur aan dus je hoeft nooit lang te wachten, ook al staat er een rij auto’s. Het is ideaal voor automobilisten die onderweg zijn en snel hun auto willen wassen.”

BUSJESWASH

Niet alleen is Carwash Meijers in Beek de grootste indoor carwash van Limburg, het bedrijf heeft nog iets wat alleen in Beek te vinden is: een busjeswasstraat. Pedro: “Een speciale wasstraat voor bedrijfsbusjes volledig door ons zelf ontwikkeld. Bestelbussen tot een hoogte van maximaal 3.10 meter en 2.54 meter breedte kunnen er gewassen worden. Zelfs busjes met imperiaal, grote pick-up of campers kunnen zonder problemen er van gebruik maken.” De service van Carwash Meijers in Beek gaat overigens nog verder. Het bedrijf biedt een totaal reinigingspakket voor auto of busje. De auto wordt van binnen en buiten gereinigd en showroomklaar gemaakt. Heel wat garagebedrijven uit de regio maken hiervan gebruik van.

MILIEUVRIENDELIJK

Voor de wasstraten geldt dat wassen bij Meijers bijzonder milieuvriendelijk is. Pedro: “Veel mensen die thuis op de oprit hun auto wassen beseffen niet dat ze hiermee het milieu geen goede dienst bewijzen. Vervuild water en chemicaliën komen in het riool terecht. Wij pompen het water dat we gebruiken zelf op. Vanuit een diepte van 160 meter, zodat we geen kostbaar drinkwater hoeven te gebruiken. Het opgepompte water wordt door ons gefilterd, waardoor je puur osmosewater krijgt zonder kalk of mineralen. Voor elke wasbeurt gebruiken we achthonderd liter water dat via een uniek recyclesysteem hergebruikt wordt. Ook de shampoo die we gebruiken is volledig biologisch afbreekbaar en het gebruikte textiel in de wasstraat is van katoen en daardoor krasvrij. Je auto laten wassen bij ons spaart tijd en spaart het milieu,” legt Meijers uit.

!

PETER EBERSON

µ

JEAN-PIERRE GEUSENS