Een autodroom in vervulling

Denk je aan Maastricht Aachen Airport, dan denk je aan vliegtuigen. Maar daar waar de luchthaven er sinds de coronacrisis ietwat stilletjes bij ligt, bloeit op het naastgelegen industrieterrein de droom van menig autoliefhebber: een Premium Car Boulevard vol hoogstaande wagens van Porsche, Bentley en sinds kort ook Jaguar en Land Rover. “Dit kom je nergens anders in Nederland tegen.”

Het begon allemaal met de wagens van Porsche in 2011. Eerst in een bestaand pand, daarna in het volledig nieuwgebouwde Porsche Centrum Maastricht. In 2017 arriveerden de wagens van Bentley Maastricht in het oude pand van Porsche. Zij kregen in maart 2019 gezelschap van Jaguar en Land Rover Maastricht, dat deze zomer enkele meters verderop definitief zijn intrede heeft gemaakt in een eigen gloednieuwe showroom.

Daar staan ze nu: drie autodealers en vier hoogstaande merken op een rij. Een Premium Car Boulevard vol luxe, maar ook vol dromen en verhalen. “Ieder merk heeft een eigen karakter,” zegt Robert van Barneveld van de overkoepelde organisatie PGZ. “Jaguar is bijvoorbeeld heel stijlvol en sportief, terwijl Land Rover de droom van ultieme vrijheid is, weg van de gebaande paden. Alle vier zijn het merken van premium segment waarbij emotie een belangrijk deel is van de aanschafreden. En dat naast elkaar op een unieke locatie zoals je het nergens anders in Nederland tegenkomt. Daar zijn we zeer trots op.”

VERTROUWEN

Het afgelopen jaar stonden de wagens van Jaguar en Land Rover al in het pand van Bentley Maastricht, maar sinds deze zomer staan ze in een nieuw pand ernaast. De bouw van de showroom bleek een behoorlijke uitdaging. Naar boven bouwen mocht niet, want de locatie bevindt zich op een aanvliegroute en heeft dus te maken met hoogterestricties. En als je niet omhoog kan, dan ga je naar beneden.

“Alle ervaringen en lessen die PGZ met eerdere panden heeft opgedaan zijn hier samengevoegd,” vertelt vestigingsmanager Nick Rouwette. “Geheel volgens de huisstijl van de merken én het concept van open keuken. Je kijkt van de showroom rechtstreeks de werkplaats in. Mensen vinden dat heel interessant. Het straalt ook vertrouwen uit. We laten zien dat we vanaf een bepaald niveau werken en geven de klant tegelijkertijd een stukje beleving.”

LAAGDREMPELIG

Jaguar Land Rover Maastricht hoopt met haar nieuw onderkomen nog meer beleving en service te bieden. Ook aan liefhebbers zonder een rijkgevulde portemonnee. “Ondanks dat we premium merken voeren zijn we heel laagdrempelig in hoe wij bezoekers ontvangen en behandelen,” vertelt Rouwette. “Dat is hoe we ons onderscheiden van een hoop andere dealers in Nederland en België. Ik nodig iedereen dan ook uit om ons te bezoeken en het zelf te ervaren.”

!

JEFFREY STEIJNS

µ

GERLACH DELISSEN