Stan Erens en Rik Gerritzen

Kunststof, maar dan op Champions League niveau

Extrusieproces. Kunststof. Synthetische materialen. Het zijn niet bepaald sexy termen die snel de interesse van de massa wekken. Toch zou de wereld er heel anders uitzien zonder de kunststof profielen van Meldon. Bij Meldon Plastics in Bergen is na 70 jaar zoveel ervaring en kennis in huis dat het bedrijf duidelijk kan maken waarom kunststof materialen zo belangrijk zijn en in welke vorm we ze in het dagelijks gebruik terug kunnen vinden.

Het lijkt eenvoudig om een kunststofmassa door de matrijs persen. Maar bij Meldon Plastics doen ze dit op Champions League niveau. Zo ervaren de medewerkers van het bedrijf hun werk. Waar deze manier van werken ooit ambachtelijk was, gebeurt dat in de 21ste eeuw vanzelfsprekend met behulp van geavanceerde computertechnologie.

PRAKTIJKVOORBEELDEN

De producten van Meldon vinden we terug in een brede range van dagelijkse producten zoals in koffers, de automotive industrie, witgoed, zwembadlamellen, spoilers van ruitenwissers en de transportbandenmarkt. Precies volgens wens van de klant, zo weet innovation- en developmentmanager Rik Gerritzen: “De klant levert bij ons een tekening aan, wij doen mee met de productontwikkeling en vervolgens vertelt de klant wat de eisen zijn zodat we gezamenlijk naar een passende oplossing kunnen zoeken. Alle vormen van engineering doen wijzelf. Dat zorgt voor een hoge mate van procescontrole. Wij zijn toegankelijk, betrokken en altijd bereid om mee te denken.”

HISTORIE

De historie van Meldon Plastics start in 1949 als Johannes van Melzen en Eugene Donné beginnen met de bouw van hun bedrijf waar koperdraad bewerkt wordt. Als de gemeente Bergen en beiden heren in april 1950 een overeenkomst sluiten is de start officieel. Het bedrijf groeit maar al snel komen beide oprichters in conflict en begint Donné voor zichzelf. Van Melzen wordt in 1954 officieel directeur van Handelsonderneming Meldon. Hij schuift de door hem aangetrokken Joseph Zeekaf echter naar voren als gezicht van het familiebedrijf. In 1961 krijgt laatstgenoemde de functie van technisch directeur en werd later zelfs eigenaar. Anno 2020 is diens zoon Marco Zeekaf (62) CEO van Meldon Plastics.

HIGH TECH BEDRIJF

Het is de moderne tijd waarin deze specialist is gegroeid naar een high tech bedrijf met 27 kunststof extrusie productielijnen plus een begin dit jaar vernieuwde mixerinstallatie om eigen PVC compound recepturen te maken voor eigen extrusie. “Ongeveer vijftig procent van die productielijnen is ingericht om op hoog volume een gecontroleerde productie voor één of twee specifieke klanten of producten te maken”, zo laat operations manager Stan Erens weten. “Eigenlijk zijn wij continu op zoek naar alternatieve materialen om het product betere eigenschappen te geven, maar ook naar de mogelijkheid om materialen en technieken met elkaar te combineren. Zo zijn we in staat om bijvoorbeeld metalen te combineren met meerdere soorten kunststoffen.”

IATF CERTIFICAAT

Behalve de innovatieve ontwikkelingen heeft Meldon Plastics te maken met diverse regels en wetten. Volgens Gerritzen was het behalen van het IATF certificaat een belangrijk moment voor het bedrijf. “Daar zijn we bijzonder trots op. Het was een meer dan twee jaar durend proces waarin wij de bedrijfsprocessen beschrijven, vastleggen en meetbaar maken. Het is een industriële kwaliteitsnorm met als doel om interne processen continu te verbeteren om daarmee de klanttevredenheid te verhogen. In Europa zijn slechts een beperkt aantal kunststof extrusie bedrijven die dit certificaat behaald hebben. Wij kunnen zeggen dat we produceren conform de IATF-16949 Automotive norm, maar ook volgens de ISO-14001 arbo en milieu norm. Bij ISO-9001 wordt alleen beschreven wat het bedrijf doet. Voor sommige klanten is dat onvoldoende. Daarom introduceerde de Automotive Task Force in 2016 een technische specificatie op de ISO-9001 die veel verder gaat. Het is belangrijk om aan te tonen dat we continu met verbeteringen bezig zijn. We zien het als een handvat voor de inrichting van het kwaliteitsmanagementsysteem en het helpt de organisatie om tot effectieve en efficiënte bedrijfsprocessen te komen. Het streven naar verbetering moet meetbaar zijn. Een goed voorbeeld is het vastleggen van afwijkingen tijdens het productieproces. Je kijkt naar oorzaken en stelt vast hoe dit beter kan. Tevens worden alle klanteisen en risico’s bij een klantvraag van tevoren onderzocht. Hierbij brengen we elke stap in kaart: wat kan er misgaan, hoe vaak en wat zijn de gevolgen? Zo voorkom je problemen in het ontwikkeltraject en tijdens het daaropvolgende productie proces.”

Het is belangrijk om aan te tonen dat we continu met verbeteringen bezig zijn

Op het gebied van kwaliteitscontrole zit het dus goed bij Meldon Plastics. Wat doen ze verder op het gebied van duurzaamheid? Volgens Erens is dat heel divers: “Op het dak bevinden zich 3.192 zonnepanelen die zorgen voor een gezamenlijk vermogen van 1.022.880 Wattpiek. Tevens wordt een groot deel van de kunststof afvalstroom gerecycled, intern gemalen en via een externe partner in de supplychain verwerkt. Daarnaast is vrij recent de verlichting in de hallen vervangen door LED. En op het gebied van personeelsbeleid stellen we voor iedere medewerker jaarlijks een budget beschikbaar. Dat kunnen ze gebruiken voor cursussen, maar ook voor fysieke of geestelijke hulp. Zo werken we aan duurzame inzetbaarheid op lange termijn. We bestaan al 70 jaar, maar eigenlijk is de toekomst van Meldon Plastics pas net begonnen.”

!

ROB BUCHHOLZ

µ

LAURENS EGGEN